11 Haziran 2015 Perşembe

Yazlık Müzikler Geldi Hanımmm-1 :)

Merhabalar Efenim,
Malumunuz yaz geliyor. Geliyor diyorum çünkü Giresun da 11 Haziran ama hala güneşi göremedik biz. :] Her yaz yaptığım gibi bu yazda iki ayrı gruptan iki müthiş hit şarkı liste çıkaracağım. İki liste derken yerli ve yabancı değil tabi ki :] mutlu mesut yaz geçirenler ve biz olarak liste oluşturacağım. Gelelim listelerimize;
Tabi ki ilk olarak bizim listemizi oluşturacağım, mutlular yarını beklesin :]
1.Sıla Gençoğlu-Hediye
Bir çok insana dokunma sebebiyle kalbi namzetlere kök salmış olan Sıla Gençoğlu, bu yaz da sağolsun pek dokunaklı şarkılarından biri olan ‘’Hediye’’ye klip çekmiş bulunmakta. Tüm sosyal ağlarda paylaşmadan geçilmeyen ‘’hediye’’ bu yaz listelerimde 1. Sırada.
2.İmera – Emri Olur

 Bir arkadaşımın sosyal ağ hesabında görüp, aylardır her müsait ana sıkıştırdığım,güzel memleketimin güzel insanlarından oluşan bu grubun her şarkısı ayrı ayrı güzel. Özellikle ses tonları ile  kök hücrelerime kadar ilettikleri dokunaklı sözleri ile ‘’emri olur’’ bu yaz listemde 2. Sırada.
3. Gülben Ergen & Oğuzhan Koç – Aşkla Aynı Değil
Yaklaşık 7 yıl önce ‘’gül ki sevgilim’’ ile tanıştığımız daha sonra ‘’ÇGHB’’ ile ailemizin içine giren haşere çocuk Oğuzhan Koç’un, popüler kültürün iyi temsilcilerinden olan Gülben Ergen ile yaptığı bu düet, hepinize bi yerden dokunmuştur mutlaka. O yüzden bu yaz ‘’ Aşkla Aynı Değil’’ listelerimde 3. Sırada.
4. Sibel Alaş- Adam

 90’lı yılların çocuğu olarak listelerimde bol bol 90’lı yılların şarkıları bulunur. İşin açıkçası 90’lı yılların müziklerindeki hazzı pek de bulamadığım için listelerim 90’lar ile dolu. Bunlardan biri olan ‘’Adam’’ şarkısı ise yeri apayrı olanlardan. Dinlemekten zevk alacağınız biliyorum. Kendileri listemde 4. Sırada. Durmayın dinleyiniz efenim :]  ‘’Yaşasın 90’lar’’
5.Seksendört - Hangimiz
Hayatımıza ‘’Ölürüm Hasretinle’’ giriş yapan Seksendört, geçen yazların başında ‘’ Aklımı Geri Ver’’ ile yaz aylarını bana pek de hoş yaşattı. Bu yaz da ‘’Hangimiz’’ ile yaz ayların başında sıkı bir giriş yaptı. Solistliğini kadife sesi ile  Tuna Velibaşoğlu’nun yaptığı Seksendört grubu, şarkıları ile hitap edemeyeceği kesim olduğuna inanmayanlardanım. Listemde 5. Sıra ‘’Hangimiz’in.
6. Resul Dindar – Hoş Geldin
Bu şarkıyı kalbi olmayan dinlemesin efenim. İnanın ki şarkıyı kirletmiş olursunuz. Söz ve müziği Hüsnü Arıkan’a ait olan ‘’hoş geldin’’ i , ilk olarak pek kıymetli  Birsen Tezerden dinledim. Daha sonra müzik tarihine  sokak müziğinin Türkiye temsilcisi olarak gireceğine inandığım Koray Avcıdan müthiş bi şiir eşliğinde duydum. Şimdi ise Resul Dindar…. Benden ne istiyor bu sanatçılar bilmiyorum ama tekrar ediyorum, kalbi olmayan lütfen dinlemesin :] Listemde Resul Dindar 6. Sırada.

7. Birsen Tezer- Delikanlı

Birsen Tezerden bahsedipte  Birsen Tezer listeye koymamak olur mu? Bu kadın sadece söylesin… Muhteşem sesi, muhteşem bestelerle her an birleşsin. 2013’de keşfettiğim bu şarkı hangi listem olursa olsun, kıyıda köşede mutlaka var. Yolda, sahilde, kitap okurken, ders çalışırken, yemek yaparken, balkonda bi sigara yakarken…. Her daim ‘’delikanlı’’ ile süslenebilir. 7. Sıra büyük bi zevk ile ‘’delikanlı’’nındır.
8. Sezen Aksu & Cihan Okan – Yine Mi Çiçek

Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi bir çok dizinin senaristliğini yapmış Merhume Meral Okay’a ait olan ‘’yine mi çiçek’’, bir sahil kasabasında tüm gamı kederi denize akıtırken dinlenecekler arasında tabi ki yerini aldı. Meral Okay’ın vefatından sonra Meral Okay ve Eşi Yaman Okay’a itaf edilen şarkı, çalma listelerim de  8. Sırada…
9.Koray Avcı – Yakarım Geceleri

Sokakların neşesi Koray Avcı. Neşesi dediğime bakmayın bildiğiniz efkara sürükler sizi haberiniz olmadan. Kendisini ilk bir yetenek yarışmasında Volkan Konak taklidi ile tanıdım. Sonra yüzyüze tanışma şansımızda oldu. Gerçekten videolar da ne görüyorsanız aynısı. Yapmacıklık,hava,fors sıfır… Egosuna yenilmeden ilerleyen Koray Avcı bu şarkı ile aslında lakabını biraz geri plana itiyor. Sesi Gülen adam listemde 9. Sırada….
10.Fırat Tanış- Yani

Evet evet oyuncu Fırat Tanış. Akustikhane’nin göz bebeği, dinlemek için her türlü bahaneyi bulduğum Fırat Tanış.Bülent Ortaçgil’in ‘’değirmenler’’ şarkısı ile tanıdığım Fırat Tanış, sözü ve müziği kendisine ait olan, daha önce Emre Altuğ’un da seslendirdiği bu şarkı listemde her zaman ‘’10’’ numara.


Ben buraya yüzlerce şarkı yazar yüzlerce kez duygulara esir ederim bizi ama ilerki zamanlara yazacak bir şeylerim olsun isterim :]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder